facebook

Частину українок не випустять за кордон: стало відомо, хто у списках

З початком воєнних дій в Україні тема виїзду за кордон стала однією з найактуальніших. Багато жінок, особливо ті, які мають дітей, задаються питанням: чи обмежений виїзд із країни для них в умовах воєнного часу? І, як виявилось, деякі категорії українок більше не зможуть залишати межі країни.

Докладніше про те, що частину українок не випустять за кордон, інформує today.ua.

Військовозобов’язані жінки

Згідно із законодавством, жінки, які підлягають військовій службі, не мають права виїжджати за межі України під час воєнного стану. Однак на цей час це обмеження не діє, оскільки жінки можуть вступати до Збройних Сил України лише за власним бажанням.

Жінки, які мають доступ до державної таємниці

В умовах воєнного часу виїзд за кордон заборонено жінкам, які мають доступ до державної таємниці. Це обмеження діятиме до закінчення війни.

Жінки, які мають борги

Жінки, які очолюють компанії із боргами перед державою понад 1 мільйон гривень, а також ті, хто має прострочені адміністративні стягнення, не можуть виїхати з країни.

Жінки, які не виконують аліментних зобов’язань

Невиплата аліментів на утримання дітей є ще однією підставою для відмови у виїзді з України. Це правило стосується як чоловіків, так і жінок.

Жінки, які мають проблеми з документами

Виїзд за кордон неможливий за відсутності документів, що підтверджують особу. Також можуть виникнути проблеми, якщо документи прострочені, пошкоджені або перебувають у розшуку.

Жінки, які перебувають під адміністративним наглядом поліції

Особи, які перебувають під адміністративним наглядом поліції, не мають права залишати країну.

Жінки, засуджені судом

Засуджені за скоєння кримінального злочину жінки також не можуть виїхати з України, доки не відбудуть покарання.

Крім перерахованих вище, існують інші категорії жінок, яким може бути відмовлено у виїзді з країни.

Тому перед плануванням поїздки за кордон рекомендується ознайомитись з актуальною інформацією на сайті Державної прикордонної служби України.

Джерело.

Close