facebook

Штормитиме по кілька днів: Землю накриють у травні кілька серій магнітних бур – дати

У травні очікується два тимчасові відрізки середніх магнітних бур, які відповідатимуть К-індексу 4. Один із них припаде на 1-2 травня, а інший на 23-25 ​​травня. Ці прогнози представлені Центром прогнозування космічної погоди Національного управління океанічних та атмосферних досліджень США та ресурсом Meteoagent.

За даними прогнозу, протягом решти місяця сонячна активність залишиться на низькому рівні. Проте варто зазначити, що ситуація може змінитися через непередбачувані спалахи на Сонці.

Магнітні бурі є порушенням геомагнітного поля Землі, викликані потоками заряджених частинок, випущених Сонцем і спрямованих до нашої планети.

Ці бурі можуть впливати на самопочуття метеочутливих людей, а також на стан літніх, вагітних і тих, хто страждає на хронічні захворювання. Симптоми можуть включати головний біль, запаморочення, нудоту, біль у суглобах, втому та безсоння. Також можливі зміни настрою, підвищена дратівливість та тиск, а також загострення хронічних захворювань.

Підготовка до періоду магнітних бур

Напередодні та під час підвищеної геомагнітної активності важливо приділити особливу увагу своєму здоров’ю та доглядати за собою. Насамперед намагайтеся дотримуватися правильного режиму сну і надавайте своєму організму достатньо часу для відпочинку.

Лікарі рекомендують наступне для покращення самопочуття:

Збільшіть споживання рідини, переважно трав’яного та зеленого чаю. Уникайте кави, алкоголю, сигарет та кальяну.

Обмежте споживання смаженої, гострої та жирної їжі, а до свого раціону включіть більше сезонних овочів та зелені.

Збільште час, проведений на свіжому повітрі, і по можливості ходьби пішки для легкої фізичної активності.

Регулярно провітрюйте приміщення, щоб забезпечити його свіжим повітрям.

Намагайтеся знизити рівень стресу та нервозності.

Спробуйте приймати контрастний душ для покращення стану.

Джерело.

Close