facebook

Мушу вам зізнатися МИ ВТPAТИЛИ Велике місто! Зeлeнcькuй зi cльoзaмu в неділю повідомив: ЗCУ pвалu як звipi, але …

У Харківській області тривають важкі бої. Ворог має просування у населеному пункті Глибоке.

Як повідомляє моніторингова група DeepState, воїни підрозділу безпілотних авіаційних комплексів Сил оборони «Гострі картузи» систематично завдають ураження по піхоті ворога в окопах східніше Глибокого.

«На жаль, дані кадри свідчать, що ворогу вдалося ще просунутися вглиб територій. В тому районі тривають жорсткі бої», — пише проект.

Проте незважаючи на це наступальна операція росіяни на півночі Харківщини та спроба просування у бік Харкова провалилися.

Такий оптимістичний прогноз висловив генерал, ветеран Служби зовнішньої розвідки, військовий експерт Василь Богдан .

«Спроба прориву росіян на Харківщині була повністю провалена. Плани росіян захопити значну частину Харківської області та зайняти Харків теж провалились. Те, що робить наше командування приносить результат», – каже ветеран зовнішньої розвідки.

За його інформацією, наразі бої тривають у сірій зоні навколо тих чотирьох населених пунктів, які були захоплені окупантами. Богдан не виключає, що недавно захоплені населені пункти, в яких наразі окупанти, скоро будуть звільнені.

«Окупанти зазнають втрат на півночі Харківщини. Зокрема в живій силі та техніці. Це підтверджує те, що плани Путіна та його воєначальників не будуть реалізовані. До того ж варто зауважити, що Україні почали постачати боєприпаси, бронетехніку та інше військове спорядження. Це дозволить змінити хід бойових дій на нашу користь», – підсумував він.

Також Харків дає окупантам можливість активізуватися на інших напрямках.

Російські окупанти на фоні наступу на Харківщині намагаються постійно “промацувати” нашу оборону, шукаючи найбільш вразливі місця.

Про це в рамках єдиного телемарафону розповів офіцер секції планування бригади «Рубіж», майор Нацгвардії Дмитро Кожубенко.

“Противник і до цього був дуже активним і зараз він не зменшив своєї активності, кожного дня пробує зайти на наші позиції або до нас, або до наших сусідів. Він постійно промацує нашу оборону, шукаючи найбільш вразливі місця. Таку ж саму тактику вони застосовують на Харківському напрямку, наскільки я знаю. Вони відправляють невеликі групи для того, щоб виявити слабкі місця і вже далі в ті місця направляти основні свої ударні сили”, — наголосив Дмитро Кожубенко.

За його словами, Харків дає окупантам можливість активізуватися на інших напрямках.

“Загальний портрет «орка» дуже майористий, тому що можуть бути різні. Можуть бути і ДРГ, розвідувальні групи противника, а може бути просто штурмове «м’ясо», яке не шкода, їх відправляють просто «на убой» для того, щоб перевірити, є там наші вогневі точки чи немає. Але часто трапляються і їхній спецназ, і їхня розвідка, там вже хлопці більш підготовлені і з ними варто рахуватися”, — підкреслив військовий.

Нагадаємо, що ситуація у прикордонні Харківської області, де РФ розпочала новий наступ, контролюється Силами оборони.

«Знаю, що нервуєте, але тут немає зв’язку. Як завжди, чесний. Ситуація контролюється Силами Оборони. Нам вдалося зупинити просування ворога на Харківському фронті. Так, була втрачена лінія Державного кордону, але за фактом вона і була в сірій зоні», – каже військовослужбовець.

Боєць визнав, що ворогові вдалося захопити селища, які раніше контролювалися українськими силами.

За його словами, завдяки 92 бригаді, 57 бригаді, «Кракену» та танкістам прориви оборони вдалося залатати та стабілізувати обстановку. Але були й ті, хто залишив позиції.

«Не називатиму підрозділи, які кинули позиції і відступили, здавши рубежі. Розгляд ведеться. Головком відреагував жорстко і змінив керівників відповідальних за Харківський напрямок. Багато питань до тих, хто кинув позиції, але судити їх можуть лише ті, хто хоч раз відчував на собі нескінченний приліт арти півторатонних КАБів.

Більше питань до тих, хто відповідав за фортифікаційні споруди першої лінії, хто мав її мінувати та зміцнювати. Хочу подивитися у вічі тим, хто списував на це гроші», – каже Денис Ярославський.

Військовий попередив, що зараз росіяни мають намір стерти вщент Вовчанськ. КАБів у них для цього вистачає.

Джерело.

Close