facebook

Британія терміново посилила ЗСУ новим пакетом військової допомоги: що до нього увійшло

Глава британського оборонного відомства Грант Шаппс заявив, що “світ не може чекати” і закликав інші країни також допомогти Україні.

Влада Великобританії оголосила про термінове постачання Україні нового пакету військової допомоги і закликала союзників наслідувати приклад Лондона, щоб допомогти Києву захиститися від російської агресії.

Відповідну заяву зробив глава оборонного відомства Сполученого Королівства Грант Шаппс. Sky News.

До нового пакету, зокрема, увійшли 80 оборонних ракет, 1 млн боєприпасів та 20 десантних машин “Вікінг”.

Глава Міноборони також опублікував пост у соцмережі Xв якому закликав західні країни дозволити Києву використовувати зброю, що передається союзниками, для завдання ударів по російським цілям в окупованому Криму.

За словами міністра, британська сторона надає Україні озброєння, щоб вона могла захистити свою державу від зазіхань Кремля.

Відповідаючи на прохання журналістів прокоментувати заклик президента України Володимира Зеленського до союзників дозволити використати західну зброю для атак на цілі в РФ, Шаппс заявив, що “не може вдаватися до деталей приватних розмов про те, як саме використовується озброєння”.

У свою чергу прем’єр-міністр Великобританії Ріші Сунак повідомив, що Захід має надіслати Кремлю чіткий сигнал про намір продовжити підтримку України.

 

 

Джерело.

Close