facebook

Перший випадок: українець заразився китайським коронавірусом

Українець заразився новим китайським коронавірусом на борту карантинного круїзного судна Diamond Princess, яке стоїть у японському порту.

 

Міністерство охорони здоров’я, праці та добробуту Японії в неділю, 9 лютого, проінформувало про шість нових випадків інфікування, передає пресслужба.

Директор департаменту консульської служби МЗС України Сергій Погорельцев у коментарі журналісту УНН підтвердив інформацію про хворого українця.

Серед осіб, які занедужали, окрім українця, ще чотири громадянина Філіппін і один житель Гонконгу з підданством США. Про це одним із перших із посиланням на японське відомство написав журналіст ІТАР-ТАСС Василь Головнін.

За останньою інформацією, всі вони є членами екіпажу судна. Хворі були евакуйовані з корабля й госпіталізовані.

Перший випадок: українець заразився китайським коронавірусом

“Є один інфікований громадянин України, член екіпажу круїзного лайнера, що стоїть на рейді біля берегів Японії. Особа встановлена. Розміщений у лікарні. Стан задовільний. Із госпіталізованим підтримується зв’язок. Ситуація на контролі міністра закордонних справ і Посольства України в Японії”, – повідомив глава департаменту української консульської служби.

Він додав, що українцеві надається кваліфікована медична допомога, зараз хворий “почувається нормально”.

Усього на борту Diamond Princess перебувають майже 3,7 тис. осіб (щонайменше 25 українських громадян) із понад 50 країн.

Судно затримали 4 лютого в порту Йокогама і наступного ж дня відправили на карантин.

Корабель вирушив у круїз 20 січня, але повернувся в гавань після того, як у Гонконзі на берег зійшов чоловік, у якого було діагностовано 2019-nCoV.

Кількість тих, хто заразився на круїзному лайнері, за даними на 9 лютого, досягла 70.

Diamond Princess на карантині

Diamond Princess на карантині

Diamond Princess на карантині

Diamond Princess на карантині

Джерело.

Close