facebook

Усього 10 хвилин і проблем із ТЦК більше немає: українцям дали детальну інструкцію

У зв’язку із запровадженням військового стану та мобілізації в Україні всі військовозобов’язані чоловіки, які досягли 18-річного віку, зобов’язані оновити свої військово-облікові дані.

Зробити це можна у найкоротший термін у будь-якому центрі надання адміністративних послуг (ЦНАП).

Докладніше про те, як швидко обносити свої дані, не відвідуючи ТЦК, інформує начальник управління системного розвитку надання адмінпослуг Міністерства цифрової трансформації Марина Бобраницька, повідомляє Реальний Київ.

Як записатися на прийом до ЦНАПу
Записатися на прийом до ЦНАПу можна онлайн, у кожного міста України є свій сайт. Також можна записатися по телефону або безпосередньо в ЦНАП через термінал і отримати талон на прийом до фахівця.

Які документи вам знадобляться:

Паспорт громадянина України
Ідентифікаційний код.
Мобільний телефон.
Як відбувається процедура оновлення даних
Прийшовши на прийом до ЦНАПу, ви повинні пред’явити свої документи адміністратору. Адміністратор допоможе вам заповнити заяву та внести актуальну інформацію в особистому кабінеті на порталі “Дія”. Після завершення процедури ви отримаєте витяг з оновленими відомостями.

“Час прийому займає в середньому 10 хв. Це сервіс, який не вимагає додаткових документів або оформлення будь-яких додаткових документів. Все відбувається швидко і за функціоналом”, – зазначила Марина Бобраницька.

Важливо відзначити, що ЦНАПи працюють без перерв у будні. Великі міські центри ЦНАПів працюють у суботу. У деяких ЦНАПах є один день на тиждень, коли вони працюють до 20:00, що дуже зручно для тих громадян, які працюють допізна.

Оновлення військово-облікових даних у ЦНАПі – це простий, зручний та швидкий спосіб виконати свої зобов’язання перед державою, і при цьому не відвідувати ТЦК.

Джерело.

Close