facebook

Нові тарифи ще не все: українців змусять підписати спецдоговори

Українців змусять підписати новий договір, що відомо


З першого червня українці вже платитимуть за світло за новими тарифами, які майже вдвічі вищі за попередні. Однак і це не всі нововведення, які очікують на громадян. До чого ще готуватиметься інформує «Стіна».

Річ у тому, що деяким громадянам субсидію можуть призупинити без спеціального договору. А також слід розуміти, що потрібно зробити, щоб продовжувати отримувати допомогу на оплату житлово-комунальних послуг. Субсидії на неопалюваний сезон більшості українців перепризначили автоматично на основі даних Пенсійного фонду.

Одним із головних правил отримання субсидії на оплату ЖКП згідно із законодавством є відсутність боргів за комунальні послуги. У разі допомоги просто припиняють, оскільки вважається, що у такому разі цільова державна допомога використовується не за призначенням. Проте є винятки.

Як отримати субсидію за наявності боргів Для отримання державної допомоги на оплату житлово-комунальних послуг слід звернутися до їх постачальників та укласти договір про реструктуризацію заборгованості. Договір можна укласти на 60 місяців (5 років) та поступово виплачувати борги.

Термін укладання договору залежить від двох факторів: суми боргу та доходів боржника. Після укладання такого договору обов’язково потрібно надати його копію Пенсійному фонду України, і тоді можна розраховувати на отримання субсидії.

Джерело.

Close