facebook

Почалося нове масове оновлення даних: хто не пройде про гроші на карті може забути

В Україні виникли численні скарги на процедури ідентифікації та верифікації даних у банках. Оновлення даних – це вимога законодавства, яку повинні виконувати всі клієнти банків.


За інформацією з публікації Мінфіну, один із читачів, який є військовослужбовцем, зазначив, що йому важко оновлювати інформацію і не зрозуміло, як заповнити графу “соціальний статус”. Він додав, що банк і так бачить його доходи.

Про це повідомляє сайт Oboz.ua.

“Актуалізація даних – це законодавча вимога. Мати актуальні дані дозволяє користуватися всіма послугами та сервісами банку без обмежень. Ми зробили цю процедуру максимально простою та доступною. Зараз можна оновити свої дані, не виходячи з дому, у Приват24”, – відповіли у Приватбанку.

Молодший юрист Stron Legal Services Ілля Буцький зазначає, що оновити дані можна різними способами. Ті, хто не може скористатися мобільними додатками та онлайн-банкінгом, можуть особисто відвідати банк або звернутися до контакт-центру. Інший варіант – скористатися поштовими послугами і надіслати необхідні документи.

Однак оновлення даних залишається необхідним. “Відповідно до вимог НБУ, банки повинні регулярно актуалізувати дані клієнтів, включаючи військовослужбовців.

Незважаючи на їхній статус, військовослужбовці також зобов’язані надавати актуальну інформацію про себе. Банк зобов’язаний надати всі необхідні роз’яснення та допомогу під час процесу оновлення даних”, – зазначає юрист.

Щодо графи “соціальний статус”, інші читачі радять писати “працюю” та вказувати місцем роботи військову частину, де проходить служба.

Джерело.

Close