facebook

Настав час збирати речі: у Міноборони зробили гучну заяву про мобілізацію – кому чекати повістку

ТЦК шукатимуть людей за конкретними запитами у Реєстрі “Оберіг”


Після оновлення військово-облікових даних військовозобов’язані українці почнуть отримувати повістки від ТЦК. Про те, який алгоритм відбору кандидатів на вручення повісток працюватиме в Україні, розповіла заступник Міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Катерина Чорногоренко, пише телеграм-канал Реальний Київ.

Представниця Міноборони відповіла на питання, яким принципом керуватимуться у ТЦК при виборі громадян з Реєстру “Оберіг” для вручення повісток після того, як вони поновили свої військово-облікові дані. За словами Катерини Чорногоренко, це відбуватиметься “за принципом таргетованої реклами”.

Тобто Генштаб направить запит про професійні навички, вікову категорію людей, про їх умовний профайл. У кандидата на вручення повістки від ТЦК не повинно бути відстрочки або бронювання від мобілізації. Іншими словами, за даними з профайлу про вік, спеціальність та іншу інформацію визначать тих військовозобов’язаних громадян, які отримають повістки насамперед.

“Ми працюємо на рівні тих критеріїв, які нам дає Генштаб. За цими критеріями ТЦК формує переліки, умовно кажучи, автоматично через систему. І далі вже працює з кожним військовозобов’язаним”, – пояснила Катерина Чорногоренко.

Також вона зазначила, що завдяки Реєстру військовозобов’язаних, призовників та резервістів “Оберіг” процес оповіщення громадян відбувається набагато швидше та ефективніше, оскільки дозволяє знайти для виклику до ТЦК конкретних людей за конкретними запитами.

“Це схоже на таргетовану рекламу. Тобто ти працюєш саме з тими аудиторіями, які тобі зараз потрібні, не витрачаючи свій додатковий час”, – заявила представниця Міноборони.

Джерело.

Close