facebook

“В елітному французькому селищі”: У Мережі показали будинок Рябошапки за півмільйона євро. “Звідки кошти?”

У селищі Ла-Ванзено (Франція) журналісти знайшли будинок генерального прокурора України Руслана Рябошапки.

 

Як пише “Страна”, в будинку по вулиці Садовій (Rue des Jardins) проживає дружина Рябошапки Олеся Бартовщук та їх троє дітей: Тимур, Лука і Марк. Відзначається, що всі троє синів народилися у Франції і є громадянами цієї країни.

Маєток площею 145 м.кв. був куплений трохи більше трьох років тому, а власницею значиться Бартовщук. Згідно з декларацією Рябошапки за 2018 рік – будинок розташован на ділянці землі площею трохи більше 4 соток. У будинку два поверхи, є гараж. Біля входу зростає кілька хвойних дерев, а сам двір знаходиться за маєтком.

Видання пише, що місце покупки будинку обрано не випадково. Адже Бартовщук працює в Європейському суді з прав людини в Страсбурзі. До переїзду до Франції дружина Рябошапки працювала в Міністерстві юстиції України. Була начальником відділу цивільного і господарського процесу в Нацбюро у справах дотримання Конвенції про захист прав і основних свобод.

Крім того в селищі на продаж виставлено кілька аналогічних будинків. Так, за будинок площею 120 метрів на ділянці в близько 6 соток просять 313 тисяч євро, а сучасний котедж (187 квадратів) з басейном і земельним наділом в 10 соток оцінений в 868 тисяч євро.

Джерело.

Close