facebook

Через карантин пробне ЗНО в Україні відтерміновують: названо нові дати

За інформацією ZN.UA, розглядається ймовірність перенесення чи скасування й національних олімпіад.
UPD: Український центр оцінювання якості освіти переніс проведення пробного #ЗНО на 4 та 11 квітня 2020 року.

 

Пробне тестування з української мови і літератури замість 21 березня відбудеться 4 квітня. Тестування з інших предметів замість 28 березня – 11 квітня. Дати визначення результатів будуть відомі до 14 березня.

Звертаємо увагу, що учасникам пробного ЗНО надійдуть нові запрошення-перепустки з актуальними датами – їх потрібно буде видрукувати для участі в тестуванні.

З 12 березня по всій території України офіційно впроваджується карантин, який триватиме до 3 квітня. У зв’язку з цим ухвалено рішення щодо перенесення пробного зовнішнього незалежного оцінювання. Ці ж міри застосовуватимуться й до олімпіад національного рівня – їх також або скасують, або перенесуть. Про це йдеться у переданому у розпорядження ZN.UA офіційному повідомленні, яке отримала дирекція дитячих садків та шкіл.

Для учнів підготують формат дистанційного навчання.

Для цього створюємо окремий розділ задля інформування на сайті Департаменту, де розміщуємо: посилання на платформу дистанційки (розроблена нашим Університетом Грінченка) для учнів 5-11 класів; посилання на районні сайти; підключаємо наш Центр моніторингу до роботи з випускниками 11 класів (відеолекції для підготовки до ЗНО); звернулися до місцевого телебачення щодо виділення ефірних годин для проведення теле- уроків, лекцій; вчителі продовжать контактувати з дітьми та батьками у дистанційному режимі, – йдеться у повідомленні.

Джерело.

Close