facebook

Українцям дозволили не платити за комуналку, є важливий нюанс: що зміниться на час карантину

Під час карантину українці зможуть не платити за комуналку, не боячись відключення послуг

 

Про те, що чекає на тих, хто не буде оплачувати платіжки в розпал епідемії коронавірусу, розповів голова профільного комітету Верховної Ради Андрій Герус. Так, з’ясувалося, що на час карантину постачальники комунальних послуг не будуть відключати споживачів за несплату рахунків. Про це уряд вже домовився з облгазами та обленерго.

Крім того, в цей період будуть скасовані штрафи за несвоєчасну оплату послуг ЖКГ. Українці, у яких виникнуть заборгованості за платіжками, також не будуть втрачати свої субсидії.

Українців також закликали уникати відвідування центрів обслуговування і банківських відділень, замість цього оплачуючи рахунки онлайн під час карантину. У першу чергу це стосується тих, хто знаходиться у зоні ризику зараження коронавірусом.

«Звичайно, платити за ЖКГ необхідно, але хочу звернутися до громадян, особливо до тих, хто знаходиться у зоні ризику: якщо ви бачите чергу в банку або в центрі обслуговування – утримайтеся. Будуть прийняті відповідні рішення, щоб не було погіршень для споживачів», – заявив Герус.

 

Джерело.

Close