facebook

А тепер уважно подивіться ці новини за січень 2020 року. Нічого не нагадує?

Лікарні Тернополя були переповнені пацієнтами із запаленням легенів. Лише в 2-й міській лікарні лежало майже півсотні хворих з пневмонією. П’ятеро пацієнтів у реанімації, а троє уже померли.

Хворі з пневмонією масово почали звертатися до лікарів перед і після нового року. Пневмонія підступна тим, що розвивається дуже стрімко. Якщо не надавати хворому спеціалізовану допомогу, людина може згоріти буквально за кілька днів

У хворих, що лежать у лікарнях Тернополя, практично однакові симптоми. Спершу піднімається температура, яку важко збити, і виникає сильний кашель. Але хворі не відразу звертаються по допомогу до лікаря.

Вони, за словами лікарки-пульмонологині Алли Пастернак, до п’яти днів лікуються самостійно, а коли вже з’являється задишка, піднімається температура, яку важко збити, виникає сильний кашель, іноді навіть з прожилками крові, тоді лише звертаються до лікарів. Тому медики закликають громадян при перших появах тривожних симптомів: високої температури і сильного кашлю відразу звертатися до лікарів. Тоді легше поставити діагноз і вчасно розпочати лікування.

На Львівщині, як повідомила головна епідеміологиня області Наталія Тімко, наразі не має масового захворювання на вірусну пневмонію, хоча усе частіше люди потрапляють до Львівської обласної інфекційної лікарні з грипом. Стан хворих – середньої важкості, надто важких хворих ще не було.

Джерело.

Close