facebook

Коли в Україні буде спалах коронавірусу: Комаровський назвав дату

Коронавірус в Україні виявлено у 97 осіб, троє з них померли. Доктор Комаровський звернувся до українців і розповів, коли в країні чекати справжньої епідемії COVID−19. Відомий український педіатр вважає, що інфекція спалахне з новою силою вже на наступному тижні.

Доктор зазначив, що коли в Україну в повному обсязі надійдуть тести − інфікованих буде набагато більше.

“Ви ж розумієте, що наступного тижня у нас буде масовий підйом захворюваності? А знаєте чому? Не тому, що він вже зараз є, а тому що до нас привезуть багато тестів і почнуть їх використовувати…” – сказав медик в інтерв’ю Гордону.

Також Комаровський зазначив, що неправильно при пандемії переміщати людей з однієї країни в іншу, як це зробили в Україні з поверненням людей додому. Однак ці питання, на жаль, вирішуються світовим співтовариством, тобто Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ), Євросоюзом. Лікар повідомив, що Україні потрібно розраховувати тільки на себе в цій ситуації.

“Що зайвий раз нам показали, що в екстремальних ситуаціях Україні можна розраховувати лише на себе. І, якщо щось трапиться, ніякі ВООЗ та Євросоюз вам не допоможуть”, – сказав Комаровський.

Ситуацію з евакуацією українців у Нових Санжарах медик назвав невдалою “піар−акцією”.

“Хотіли показати, що ми своїх не кидаємо ми їх звідусіль привозимо, ми про них піклуємося, але з цим виникла проблема, оскільки ідеологічно люди не були підготовлені і виникло таке”, – зазначив він.

Джерело.

Close