facebook

“В ніч з п’ятниці на суботу”: Українців попередили остаточно. Закриють всі кордони

Глава МВС Арсен Аваков закликав українців, які ще не повернулися в Україну з-за кордону, або прибути в країну протягом двох днів, або залишатися за кордоном, так як в п’ятницю, 27 березня, буде закрито авіаційне і залізничне сполучення.

Про це повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

“Літаки будуть до нас прибувати до п’ятниці. В ніч з п’ятниці на суботу будь-яке авіасполучення буде зупинено. Як і сполучення поїздами”, – сказав глава МВС в середу в коментарі журналістам.

Він повідомив: “Думаю, в п’ятницю комісія з надзвичайних ситуацій оголосить всі деталі”.

Міністр підкреслив, що при цьому конституційні права громадянина України ніхто не відміняв.

“Якщо ви перейшли пішки або на своїй машині кордон України і у вас є паспорт громадянина України – вдома вас приймуть завжди”, – запевнив Аваков.

За його словами, мова йде про те, що до подібного роду речей необхідно ставитися більш строго, з урахуванням інтересу мільйонів людей, які живуть в Україні.

“Є два дні. Давайте, з’їжджаються, дорогі мої. А після цього, сидиш ти десь на Цейлоні в хорошій хатині, ну, посидь там ще, раз ти так вирішив. Тому що пройшло вже два тижні з того моменту, як ми потрапили в таку ситуацію “, – закликав міністр.

Він наголосив на важливості контролю пересування і стану здоров’я людей, які повернулися з-за кордону, так як у багатьох хто повернувся з-за кордону підтверджено інфікування коронавірусом. За словами міністра, всі, хто прибув, проходили тести, але експрес-тести не дають повної картини.

“Кожен, хто прилетів повинен бути на самоізоляції чи в обсервації. Кожен з них підписує зобов’язання перебувати на самоізоляції. Ці адреси передаються Національній поліції, і Нацполіція контролює”, – зазначив Аваков.

Джерело.

Close