facebook

Троє інфікованих та 70 з підозрою: конотопська знахарка перед смертю встигла розповсюдити коронавірус

Лабораторія підтвердила, що 76-річна знахарка з-під Конотопа померла від наслідків коронавірусу і встигла заразити трьох родичів, ще могла інфікувати десятки людей, йдеться в ТСН.

Експрес-тести дали позитивний результат в її сина, доньки та онука, який працює фельдшером у службі швидкої допомоги. Також під підозрою зараження вже сім десятків осіб – з ними контактувала жінка. Вона спілкувалась з працівниками пошти та була місцевою знахаркою і приймала багато людей у себе вдома.

Жінка із села Козацьке відчула перші симптоми хвороби ще 16 березня. Десять днів намагалася лікуватися самотужки і не була на самоізоляції. Лише коли стало зовсім зле, її забрали до лікарні, і за кілька годин вона померла. Два експрес-тести на коронавірус були позитивними, чекали останнього аналізу, і сьогодні зранку він підтвердив діагноз.

Заначимо, що в Україні станом на 27 березня офіційно виявили нову коронавірусну інфекцію у понад 200 осіб. За минулу добу захворіло 62 особи. Тому в цілому в нас уже 218 випадків, з них 5 – летальних.

Джерело.

Close