facebook

Як і кудою до України можна повернутися з-за кордону на авто: поради від МЗС

Міністерство закордонних справ України оприлюднило поради українцям, як і через які пункти пропуску можна потрапити з-за кордону до України автомобілем. Річ у тім, що через пандемію коронавірусу у світі багато країн закрили свої кордони, щоправда деякі пункти пропуску все ж працюють.

 

Відповідну інформацію опублікувала пресслужба відомства. Також у МЗС порадили українціям під час планування поїздки встановити зв’язок з відповідним консульством України.

З яких країн і як можна дістатися до України на авто

З Німеччини, Австрії, Чехії можна доїхати до України транзитним коридором через Австрію та Угорщину.
– Транзит з Німеччини дозволено трасою А1 Мюнхен-Зальцбург. Він працює з 17:00 до 01:00.

– Рух територією Австрії є можливим із 17:00 до 01.00.

– Перетинати чесько-австрійський кордон потрібно з повним баком бензину та проїхати територію Австрії транзитом, без зупинок, аж до кордону з Угорщиною.

– До Угорщини можна в’їхати через пункт пропуск Нікелсдорф-Хед’єшхалом (Nickeldorf- Hegyeshalom). На території Угорщини коридор працює з 21:00 до 5:00.

– В’їхати до України з Угорщини можна через пункт пропуску Чоп-Захонь.
З Білорусі, Росії, Молдови, Словаччини, Румунії, Польщі можна повернутися на авто через КПП, які позначено зеленим на інтерактивній карті Державної митної служби.
З Литви та Латвії є можливим транзит лише через Білорусь.
З Сербії можна в’їхати лише через територію Румунії. Але для цього посольство України в Румунії має завчасно повідомити МЗС країни офіційною нотою з переліком осіб, які планують здійснити транзит.
“Закликаємо суворо дотримуватися усіх запобіжних заходів, зокрема режиму самоізоляції після прибуття до України. Якщо у вас є можливість залишитися у країні вашого теперішнього перебування, будь ласка, зважте усі ризики. Ваша відповідальна поведінка може зберегти ваше здоров’я та життя людей, що навколо”, – наголосили в українському зовнішньополітичному відомстві.

Джерело.

Close