facebook

Контактували з хворою! На Закарпатті ще 19 випадків зараження коронавірусом. Чекають підтвердження з Києва

Сьогодні, 29 березня, голова Закарпатської ОДА Олексій Гетьманенко повідомив про те, що у 19 людей, які контактували з хворою мукачівкою, виявили позитивний результат на коронавірус.

Mukachevo.net поцікавилось у головного лікаря Медичного центру “Сім’я” міста Мукачева Євгена Мешка про стан усіх 19 людей, у яких було виявлено коронавірус.

За словами п. Євгена, у 3-х з них були ознаки легкої застуди, тому у них було взято аналізи на перевірку. У двох з них коронавірус не підтвердився, ще один під сумнівом, його аналізи переробляють.

На вимогу ДУ “Закарпатський лабораторний центр МОЗ України” було забрано мазки ще у 16 осіб із числа контактних (нагадую, всього контактних 48), які не мають ознак простуди лікарем ЗПСМ нашого центру та доставлено до цієї установи в п’ятницю ввечері разом із 3 зразками від осіб, що були обстежені попередньо в Мукачівській ЦРЛ.

Інші 16 людей почуваються дуже добре, у них немає ніяких симптомів.

Зараз усі 19 мукачівців знаходяться на самоізоляції, за ними пильно наглядають лікарі. Додамо, 26 березня на Закарпатті підтвердили перший випадок коронавірусу. У суботу, 28 березня, стало відомо про госпіталізацію прикордонника з підозрою на коронавірус.

Тим часом у міських лікарнях Івано-Франківська пацієнтам вже зробили 90 екпрестестів на коронавірус – 33 виявилися позитивними.

Про це під час прямого ефіру у Facebook повідомив міський голова Руслан Марцінків, інформує “Галка”.

За словами мера, в Обласній клінічній інфекційній лікарні з підозрою на COVID-19 перебувають 42 франківці, у тому числі четверо жителів Чернієва. У десяти франківців вже офіційно підтверджений коронавірус, а також у двох мешканців села Чукалівки.

“З підозрою на коронавірус у міських лікарнях лежать 92 дорослих, а також з пнемовніями є одна жінка в пологовому та 26 діток в дитячій лікарні. Ми вже зробили 90 експрестестів, з них 33 – позитивні: 28 – у Центральній міській клінічній лікарні та 5 – у МКЛ №1. Хворі є у середньому та важкому стані, у реанімації – 5 осіб. Очікуємо результатів референс-лабораторії. До середи ми мали би вже отримати свої ПЛР-тести.

Крім того, за інформацією мера, в Обласному легеновому диспансері є 25 з підозрою на COVID-19, і у 15 випадках швидкі тести показали позитивний результат.

Джерело.

Close