facebook

Зеленський відправив українських медиків в Італію боротися з COVID-19: з’явилися подробиці

Медики, яких президент України Володимир Зеленський відправив до Італії для допомоги тамтешнім колегам із пандемією COVID-19, після повернення можуть відразу стати до роботи.

Це буде можливим у разі нестабільної епідемічної ситуації на території України, заявив під час брифінгу головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

За його словами, в такому разі лікарі проходитимуть обсервацію просто в закладах охорони здоров’я і при цьому ділитимуться досвідом із іншими медиками.

“Якщо епідемічна ситуація буде стабільною, і у нас не буде крайньої необхідності залучати фахівців, ми зможемо провести їхню обсервацію, щоб не було поширення коронавірусної хвороби на території нашої країни”, – наголосив Ляшко.

Всього в Італію на два тижні вирушили 20 українських медиків віком 30-35 років. Серед них – терапевти, анестезіологи та медичні сестри, повідомляє “112.ua”. Вони зізнаються, що в українських лікарнях поки не знають, як боротися з коронавірусом і виявляти симптоми. В Італії медики хочуть подивитися, як це відбувається. Всі вони волонтери з різних міст України.

Як писав OBOZREVATEL раніше, станом на ранок суботи, 4 квітня, в Україні офіційно підтверджено 1 096 випадків інфікування коронавірусом COVID-19. За добу зафіксовано 154 нових зараження.

Джерело.

Close