facebook

В Україні за тиждень різко зросла кількість безробітних

В Україні кількість безробітних на тлі введених карантинних заходів за тиждень збільшилася приблизно на 36,2 тис. до 387,5 тис. осіб.

Про це у понеділок, 13 березня, повідомив прес-центр Державної служби зайнятості

“Станом на 13 квітня кількість безробітних, зареєстрованих у Державній службі зайнятості, становить 387,5 тис. осіб, що на 70 тис., або на 22%, більше у порівнянні з показником на цю ж дату минулого року”, – повідомили у прес-службі.

Згідно з повідомленням, найбільше число безробітних реєструється у Дніпропетровській, Харківській, Запорізькій, Полтавській і Львівській областях, додали у відомстві. В середньому минулого тижня статус безробітного отримували близько 7 тис. громадян в день, свідчать дані служби.

Як повідомляв OBOZREVATEL, в Україні на час карантину відмінили семиденний період для пошуку підходящої роботи: реєструвати безробітних будуть в перший день після подачі заяви, в Центрі зайнятості; виплати призначать з цього ж дня.

Раніше Кабінет міністрів України підтримав рішення про спрощення отримання допомоги по безробіттю на період карантину через коронавируса.

Державна служба зайнятості спростила процедуру оформлення безробітних та виплати їм допомоги, а також випустила з цих питань навчальний ролик.

Джерело.

Close