facebook

Одразу у двох немовлят. На Чернігівщині зростає кількість хворих коронавірусом. Перевели у реанімацію

У Чернівецькій області коронавірусну інфекцію COVID-19підтвердили у двох новонароджених дітей. Про це розповіли в пресслужбі Чернівецької ОДА.

Як з’ясувалося, у матерів дітей теж підтвердили коронавірус. Одне немовля зараз перебуває вдома на самоізоляції. А ось з другим ситуація складніша – дитину 14 квітня госпіталізували в реанімацію через вроджену патологію. Всього з початку спалаху в області COVID-19 підтвердили у 68 дітей. Шість з уже вдалося вилікувати.

Зазначимо, що на даний момент в буковинських лікарнях перебувають 339 осіб з коронавірусом і з підозрою на нього. Тільки за останню добу в області госпіталізовано 43 людини.

Обласна клінічна лікарня. У реанімаційному відділенні лікують дев’ять хворих. З них до апаратів штучної вентиляції легенів підключені дві жінки, 64 і 69 років (в обох коронавірус підтвердили). Стан жінок оцінюють як стабільно важкий. Решта пацієнтів знаходяться на кисневій підтримці. У чотирьох з них COVID-19 вже підтвердили.

Чернівецька міська лікарня №1. У реанімації п’ятеро хворих. Трьох із них підключили до апаратів ШВЛ. Йдеться про 64-річну жінку з цукровим діабетом (COVID-19 вже підтвердили) і 69-річного чоловіка з надмірною вагою (у пацієнта підозра на коронавірус). Третій пацієнт – 80-річний чоловік. Ще двоє людей з підозрою на коронавірус знаходяться на кисневій підтримці.

Глибоцька центральна районна лікарня. У реанімації перебувають четверо пацієнтів, вони на кисневій підтримці. У трьох з них вже підтвердили COVID-19, у ще одного – підозра. Одна з пацієнтів знаходиться у важкому стані – її госпіталізували з інфарктом і гепатитом.

Кіцманська центральна районна лікарня. У реанімації перебуває один пацієнт з підозрою на COVID-19. Його перевели з інфекційного відділення через пневмонію.

Новоселицька центральна районна лікарня. У важкому стані в реанімації перебуває 57-річна жінка, її вже підключили до апарату ШВЛ. Коронавірус у жінки вже підтвердили.

Хотинська центральна районна лікарня. У реанімації одна пацієнтка з підтвердженим коронавірусом. Вона знаходиться на кисневій дотації.

На даний момент в Чернівецькій області підтвердили 589 випадків зараження коронавірусною інфекцією. 21 пацієнта вже вдалося вилікувати.

Всього в Україні підтвердили 3764 випадки зараження COVID-19. Коронавірус в країні вже забрав життя 108 осіб: 56 чоловіків і 52 жінки.

Джерело.

Close