facebook

“Медики вибиратимуть, кому жити”: Зеленський розповів про страшну коронавірусну ситуацію в Україні

Президент України Володимир Зеленський заявив: якщо українці масово підуть до церкви на Великдень, нашу країну може сколихнути потужна коронавірусна хвиля.

Він наголосив: українці не мають іншого вибору, ніж зустрічати ці свята вдома, щоб вони не перетворились потім на горе. Адже масове порушення самоізоляції загрожує коронавірусною хвилею.

“Ніхто не знає, коли це все закінчиться. Статистика: у нас близько 4,5 тисячі тих, хто захворів на коронавірус, з них – 150 летальних випадків”, -уточнив Зеленський.

І наголосив: якщо на Великдень буде масове скупчення населення, ми можемо мати страшну статистику – від 2 до 10% населення України заразиться вірусом.

“І ті люди, які підуть на свято до церкви, ставлять вже перед вибором медиків”, – додав Президент. І нагадав ситуацію в Італії, коли привозили хворих у лікарні, а медики мусіли обирати, кому жити, бо не було стільки місць.

“У нас складна ситуація – і якщо станеться так в нас, медики вибиратимуть, кому з українців жити”, – додав гарант.

Тому переконує: на Великдень українці мусять бути вдома. Свята важливі, але до церкви на Великдень підемо наступного року. Терпіння!”, – резюмував Президент.

Джерело.

Close