facebook

Оплачений роботодавцем рейс з українськими заробітчанами скасували за дві години до вильоту

Авіакомпанія “Міжнародні авіалінії України” (МАУ) через заборону Державної авіаційної служби України скасувала рейс Київ-Лондон з українськими заробітчанами, який мав відбутися о 12:40 29 квітня.

Як пояснила авіакомпанія у прес-релізі в середу, рейс був організований для доставки на роботу до Великобританії українських громадян, які мають довгостроковий контракт з роботодавцем за кордоном.

“Рейс був організований на замовлення роботодавця, який завчасно потурбувався про забезпечення українських громадян довгостроковими контрактами. У цих умовах українці можуть легально і офіційно бути працевлаштовані і перебувати на території Великобританії. Відповідно, дана категорія не є ризиковою для України. Дані громадяни не потребуватимуть евакуації найближчим часом і не будуть потенційними розповсюджувачами на території України COVID-19”, – зазначила МАУ.

Компанія повідомила, що заборона від Державіаслужби була отримана за дві години до запланованого часу вильоту без зазначення підстав і посилань на нормативні документи. При цьому, як стверджують у МАУ, авіакомпанія подала всі необхідні документи для отримання дозволів вчасно і розраховувала на “передчасне або в розумні терміни отримання рішення”.

Згідно з інформацією авіаперевізника, пасажири рейсу – жителі різних регіонів України, які добиралися до столичного авіаційного вузла в умовах відсутності регулярного наземного пасажирського сполучення – в даний час знаходяться у терміналі міжнародного аеропорту “Бориспіль”.

“Ми, звичайно, чули вчорашню заяву глави МЗС України у ЗМІ про “нелогічніть” відправки українських заробітчан за кордон в умовах пандемії, а також про те, що уряд налаштований конструктивно і готовий до перегляду позиції… Але до ранку 29 квітня ніяких офіційних вказівок і документів з цього приводу до нас не надходило. Зараз авіакомпанія буде намагатися отримати дозвіл на виконання рейсу і надати можливість українцям дістатися до роботи, працевлаштуватися і забезпечити свої сім’ї засобами для існування”, – сказала директорка з комунікацій МАУ Євгенія Сацька.

Джерело.

Close