facebook

Дозволить не кожен: скільки в Україні коштує лікування від коронавірусу

Коронавірус в Україні станом на 2 травня діагностовано більш ніж у 11 тисяч осіб. Багато з них перебувають у лікарняних ліжках і проходять інтенсивну терапію. Лікар, який повернувся з Італії, де перебував на гуманітарній місії, розповів, скільки коштує лікування від COVID-19 в Україні.

 

За розрахунками українського лікаря Миколи Рихлицького повний курс лікування від коронавіруса в українській лікарні обходиться в середньому 30 тисяч гривень. При цьому витрати на лікування коронавіруса бере на себе держава. Правда, частину витрат все одно доведеться брати рідним пацієнта.

“У нас є протималярійний “Плаквеніл”, який держава забезпечує. Він призначається всім хворим з підтвердженим діагнозом (призначається в залежності від форми перебігу хвороби). Може ще якісь антибіотики, але не брендових виробників (коштом держави). Десь відсотків 30 на 70 фінансування надходить відповідно від держави та самого пацієнта”, – розповідає лікар в інтерв’ю “Главкому”.

Він пояснив, що госпіталізованому хворому, крім наборів для катетеризації центральних вен в реанімації та засобів для вимірювання артеріального тиску в аорті, чекають витрати на догляд, під якими розуміється заміна трубок, купівля спеціальної герметичної системи репарації, спеціальних дихальних фільтрів (не менше 2-3 одиниць), спеціальних одноразових масок та одноразових пристроїв для інвазивної вентиляції легенів.

“І якщо антибіотиками вас напевно забезпечать, то витрати на харчування, можливо, доведеться додатково покрити”, – додав медик.

Джерело.

Close