facebook

66-річний фермер, який втратив увесь врожай через посуху, скоїв самогубство

В Кілійському районі Одеської області скоїв самогубство фермер, який втратив через посуху 100% врожаю. Про це заявив голова Кілійської ОТГ Павло Бойченко, пише УНІАН.

За його словами, покінчив із собою житель села Шевченкове Володимир Сердюченко, 1954 року.

Опинившись у складних фінансових умовах, не отримавши виразних відповідей від керівництва країни про компенсацію втраченого врожаю, доведений до відчаю, землероб не зміг пережити біди.

“Василь Миколайович був порядним фермером, він взяв в оренду 150 га землі у людей. Весь врожай був втрачений через посуху. Опинившись у складних фінансових умовах, не отримавши виразних відповідей від керівництва країни про компенсацію втраченого врожаю, доведений до відчаю, землероб не зміг пережити біди”, – заявив Бойченко.

Він уточнив, що Сердюченко взяв в оренду земельні паї у жителів Шевченкового і, тільки на паї йому потрібно було виплатити близько 900 тис. грн.

“А врожаю немає… Доведений до відчаю чоловік вирішив добровільно піти з життя”, – заявив глава ОТГ, висловивши співчуття рідним і близьким фермера.

Як підкреслює Бойченко, близько місяця тому, на підставі скарг фермерів, Кілійська міськрада підтримала звернення до центральних органів влади – просила надати допомогу звичайним аграріям, які опинилися на межі виживання.

“У держбюджеті аграрний фонд закладено у розмірі 4 млрд грн… Другий рік – неврожай, а в цьому році небувала посуха…”, – наголосив Бойченко.

В аналогічній безвихідній ситуації значна частина аграріїв регіону. Завтра, 12 травня, повинна знову відбутися сесія Кілійської міськради – депутати хочуть знову звернутися до керівництва України.

Джерело.

Close