facebook

В Україні перебувають 15-20 злодіїв в законі, вони впливають на політику, – глава Нацполіції

Злодії в законі, які керують криміналітетом, зокрема в місцях позбавлення волі, впливають у цілому на соціально-економічний розвиток нашої держави.

Глава Нацполіції розповів про ієрархію в кримінальному світі

Про це розповів в інтерв’ю Інтерфакс Україна глава Національної поліції України Ігор Клименко. Він зазначив, що злодій в законі не є тим злочинцем, який вчиняє злочин, але вплив він має безпосередній.

“Злодій в законі – це людина, яка може перебувати в будь-якій частині України або світу і керувати угрупованнями. Під ним – “смотрящі” – люди, які збирають гроші, що надходять у “злодійський общак”. Цей “общак” контролює злодій в законі або наближені до нього люди. Нижче в ієрархії – кримінальні авторитети, керівники злочинних угруповань, які скоюють злочини”, – розповів поліцейський.

За його словами, діяльність злодіїв в законі в нашій країні не так розрекламована, як у Грузії і Росії.

“В Україні постійно перебувають 15-20 злодіїв в законі, вони то їдуть, то приїжджають”, – сказав Клименко.

Він уточнив, що вищі ієрархи кримінального світу намагаються контролювати багато сфер життя.

“Злодії в законі, які впливають на криміналітет, зокрема в місцях позбавлення волі, впливають загалом на соціально-економічний розвиток нашої держави, оскільки мають відношення до всього, починаючи від рейдерства, закінчуючи звичайними розбоями. Гроші, які забираються, вимагаються, йдуть не на розвиток України, а в “злодійський общак”. У певному сенсі “злодії в законі” мають і політичний вплив. Особливо, на місцевому рівні – залякування, введення своїх людей на керівні посади. Частина депутатів місцевих рівнів теж підкоряються цьому світові”, – заявив глава Нацполіції.

Коментуючи ухвалений Верховною Радою закон “Про злодіїв у законі”, він пояснив, чому його не вдалося схвалити минулого скликання парламенту.

“Попередній склад Верховної Ради не зміг ухвалити цей закон – настільки сильним був тиск із боку кримінального світу. Ми сподіваємося, що ми цей спрут навіть якщо не вб’ємо до кінця, то хоча б на вулицях буде спокійніше, економіка запрацює, і гроші підуть у казну держави”, – підсумував Клименко.

Джерело.

Close