facebook

На межі смерті через маски

Чому у Франції водій автобуса потрапив в реанімацію.

Євросоюз обмежив експорт медичних захисних засобів / ГОРДОН

Французи шоковані трагедією, яка сталася в місті Байонна на південному заході країни в десятці кілометрів від кордону з Іспанією. 59-річний водій автобуса міський мережі Chronoplus в другій половині дня заступив на зміну і відправився, як зазвичай, по маршруту, що з’єднував Байонну з Біарріц, розташованим на атлантичному узбережжі. Коли вже вечоріло, на зупинці поряд з вокзалом в автобус увійшов хтось з собакою, за свідченням очевидців, “типу пітбуля”, а ця порода, зауважимо, у Франції вважається небезпечною. Більш того, чоловік не став оплачувати проїзд і був без маски, а вони в нинішніх умовах виходу їх Коронавірусние карантину обов’язкові на всіх видах громадського транспорту.

Філіп Монгійо, так звуть водія, зупинив машину і запропонував хлопцеві як мінімум надіти маску, хоча міг зажадати одночасно вийти з автобуса: з собаками, тим паче з такою, як у порушника санітарних правил, перебувати в салоні не дозволено. Однак виявилося, що у власника пітбуля в автобусі виявилися четверо дружків приблизно такого ж розбовталося виду, як він сам. Причому всі вони також були без масок.

Філіп цілком ввічливо нагадав пасажирам щодо обов’язковості масок, на що ті відповіли категоричною відмовою їх надягати. Почалася словесна перепалка, яка продовжилася, коли всі вони, а також водій вийшли з автобуса. Судячи з усього, перебуваючи під алкогольними або іншими парами, хлопці накинулися на Філіпа Монгійо. Зрозуміло, що сили були нерівними. Водій впав на асфальт, а озвірілі нападники почали наносити йому удари по голові. Хтось із пасажирів викликав поліцію, і, почувши що наближаються патрульні машини, нальотчики кинулися навтьоки. Філіпа в несвідомому і важкому стані доставили в лікарню.

Дружина водія Веронік і троє дорослих дочок вбиті горем. “Ці негідники навмисно били Філіпа по голові. Це справжня розправа, – переконана Веронік. І додала: – Чоловікові залишився всього рік до пенсії. Він збирався купити кемпінг-кар, цей будинок на колесах, щоб ми змогли подорожувати по країні”.

Киплять обуренням колеги Філіпа, які високо цінували його за веселу вдачу і готовність завжди прийти на допомогу. При цьому звертають увагу на те, що після виходу з режиму самоізоляції на громадському транспорті різко зросла кількість випадків прояву агресії по відношенню до них. Тільки в Байонна за останні кілька днів були відзначені три конфліктні ситуації на зразок нинішньої. Правда, без такої драматичної кінцівки.

“Ось вже декілька місяців поспіль ми вимагаємо від влади та дирекції автобусного парку посилити заходи безпеки на лініях, щоб водії, отруюючи на роботу, не думали про те, чи зможуть повернутися додому цілими і неушкодженими”, – обурюється давній друг Філіпа представник профспілки Загальна конфедерація праці Лоран Вебер. На наступний день після трагедії за рішенням колективу Chronoplus жоден автобус Байонни не вийшов на маршрут. У місті відбувся “білий марш” в знак солідарності з постраждалим, життя якого висить на волосині. Участь в ньому взяли тисячі чоловік. В цей же час, відгукнувшись на заклик Національного об’єднання працівників транспорту, по всій країні завмерли автобуси, трамваї, метропоезда.

Поліція вийшла на слід злочинців і заарештувала їх. Двом, хлопцям 22 і 23 років, що завдали важкі каліцтва Філіпу Монгійо, пред’явлено звинувачення в навмисному вбивстві. Решту притягнуть до суду за статтею про співучасть і ненаданні допомоги людині, життя якого виявилася під загрозою.

Джерело.

Close