facebook

Пенсії в Україні підвищать у 2021 році: як зміняться виплати

У Мінсоцполітики оголосили про підготовку програми підвищення пенсій на 2021 рік.

 

Як заявила міністр соціальної політики України Марина Лазебна, програма буде представлена ​​громадськості вже в серпні.

«У цьому році, якщо у нас буде встановлена ​​мінімальна заробітна плата на рівні 5000 гривень, то мінімальна пенсія для осіб старше 65 років (чоловіків, у яких 35 років стажу, а у жінок 30 років стажу) повинна бути 40% мінімальної заробітної плати. Якщо у людини є цей вік і стаж, то вже буде пенсія 2000 гривень », – пояснила міністр.

За її словами, в грудні 2020 року, в зв’язку з підвищенням прожиткового мінімуму планується підвищення пенсій для осіб, які втратили працездатність.

«На наступний рік Мінсоцполітики планує програму підвищення пенсій. Там буде і індексація, і підвищення мінімальних гарантій в зв’язку з ростом мінімальної зарплати, і в зв’язку з істотним зростанням прожиткового мінімуму. Я думаю, що через місяць ми зможемо показати цю програму на 2021 рік », – підсумувала Лазебная.

Згідно з результатами підвищення пенсій в квітні і травні середній розмір в липні 2020 року становить 3400 гривень. Таким чином, у порівнянні з минулим роком, пенсія зросла на 13%.

Як ми вже розповідали, пенсіонери в Україні отримують досить мізерні соціальні виплати, але є три способи, які допоможуть людям отримувати більше коштів в старості.

Також стало відомо, що вимоги до пенсійного стажу в наступному році змінять – щоб вийти на пенсію в 2021 році в 60 років потрібно буде мати повних 28 років стажу.

Джерело.

Close