facebook

Соцдопомогу українцям перенесуть в онлайн: що потрібно знати і як отримати свої гроші

Міністерство соціальної політики планує провести реформу, згідно з якою українці зможуть швидше і простіше отримувати необхідну допомогу. Про це повідомляє офіційний акаунт відомства на Facebook.

Бабуся зі смартфоном, скріншот YouTube

зокрема, повідомляється про реформи, які забезпечать рівний доступ до державної допомоги, її справедливого призначення і розміру, а також спрощення процедури підготовки документів. Новий закон передбачає перерахунок матеріальної допомоги на дітей, над якими встановлена опіка, а також для дітей з інвалідністю.
Міністерство планує затвердити новий порядок призначення і виплати державної допомоги сім’ям, підготувати стимулюючі механізми, які допоможуть малозабезпеченим сім’ям позбутися цього статусу. Також планується впровадження нового порядку розрахунку для всіх видів соціальної допомоги і субсидій.
Крім того, Мінсоцполітики планує розробити сервіс, який забезпечить звернення за державною соцдопомогою в онлайн-режимі. Будуть уніфіковані принципи надання допомоги для матерів-одиначок та малозабезпечених сімей. Крім того, планують поліпшити взаємодію державних органів, що дозволить нужденним швидше отримувати необхідні послуги.

Джерело.

Close