facebook

Дітям молодше двох років заборонили носити маски

Педіатр вважає, що дітям до двох років носити захисну медичну маску протипоказано – через неї може зупинитися дихання.

Таку заяву в інтерв’ю « Фактам » зробив київський педіатр, кандидат медичних наук Галина Єрмолова, передає Zavtra.

За її словами, через вузькі дихальних шляхів у дітей може утруднити і навіть зупинитися дихання. Також збільшується ризик теплового удару і зростає навантаження на серце:

«Хочу додати, що у малюків підвищена набряклість м’яких тканин носоглотки. Оскільки активно формується зубний ряд, то виникає рясне слинотеча. Це утруднює дихання дитини навіть без маски».

Крім того, за словами педіатра, в носоглотці і області щік знаходиться густа капілярна мережа. Коли на вулиці спекотно, дитина в масці змушений дихати теплим повітрям, і маска зволожується. А якщо вона з синтетичної тканини, то ще й електризується.

«У капілярах виникає спазм, що збільшує набряклість тканин. Через це зменшується просвіт дихальних шляхів і глибина дихання. У мозок надходить менше кисню, необхідного для нормального росту і розвитку мозкових структур, підтримки активності та рухливості малюка », – підкреслила Єрмолова.

Вона також попередила, небезпечніше за все, якщо дитина спить в такій масці в колясці. Регулярний сон в масці може викликати хронічне кисневе голодування – гіпоксію.

Педіатр радить одягати дворічним дітям маску тільки в ліфті, де перед цим міг бути заражений коронавірусів людина, або в магазині.

«Звичайно, краще уникати відвідування місць з великим скупченням людей. Але якщо не на кого залишити дитину, то заздалегідь продумайте список покупок, щоб впоратися за 10-15 хвилин », – сказала вона.

Як повідомлялося раніше, діти підуть в школи 1 вересня тільки в регіонах «зеленої», «жовтої» і «помаранчевої» зони.

Джерело.

Close