facebook

Бунт через карантин: у МОЗ вирішили, що робити з мерами міст червоної зони

Глава МОЗ Максим Степанов вже провів телефонні перемовини з мерами.

Неналежне ставлення до карантинних заходів під час епідемії COVID-19 в Україні може спровокувати дуже серйозну загрозу здоров’ю людей. У процесі діалогу з мерами міст потрібно знайти точки дотику і домовитися про те, як виконувати вимоги карантину.

Про це заявив Міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час свого брифінгу у четвер,10 вересня, у Києві.

За його словами, він має намір провести нараду, в рамках якої пройдуть перемовини з градоначальниками українських міст. З деякими з них чиновник вже поговорив по телефону.

“У понеділок хочу провести селектор. Розраховую на відверту розмову, тому що невиконання і легковажне ставлення до всіх епідемічних заходів в перспективі несе дуже великі загрози для України, для життя і здоров’я українців”, – сказав Степанов, висловивши надію, що з мерами все ж таки вийде домовитися.

Міністр акцентував увагу на тому, що центральна влада і органи місцевого самоврядування повинні прийти до консенсусу, щоб з’явилися можливості для якнайшвидшого подолання коронавірусної інфекції COVID-19 на території України.

“Дуже розраховую, що під час такого діалогу з мерами міст ми знайдемо те розуміння, яким чином потрібно виконувати ці протиепідемічні заходи заради перемоги над COVID-19 і заради зупинки цієї хвороби”, – підкреслив Степанов.

Джерело.

Close