facebook

В Україні розробляють унікальний тест: зможе відрізнити COVID-19 від грипу

Новий український тест дасть можливість виявити у пацієнта до 5-6 різних вірусів

В Україні почали розробляти унікальну тест-систему, яка допоможе відрізнити грип, парагрип від коронавірусу.

Як розповів головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, МОЗ вже направив замовлення на нові тести. Про це він заявив в ефірі телеканалу “Україна 24”
“Ми тісно співпрацюємо з Інститутом молекулярної біології, і ми з ними сиділи за круглим столом і прийшли до рішення, що сьогодні тест-систем, які діагностують коронавірусну хворобу величезна кількість. Водночас нам потрібно готуватися до сезону, коли до COVID-19 приєднається грип, парагрип та інші 200 грипоподібних захворювань”, – розповів головний санітарний лікар.

Він зазначив, що українські вчені розробляють спеціальну тест-систему, яка допоможе визначити до 5-6 вірусів.

“Наші академіки сказали, що вони зроблять тест-систему, яка дозволить нам з одного зразка проявляти чітко – це буде на 5-6 плашок панелей і чітко буде показувати чи це грип, парагрип або коронавірусна хвороба”, – додав Віктор Ляшко.

Варто відзначити, що такий тест буде дуже актуальним під час осінньо-зимового сплеску респіраторних захворювань. Лікарі побоюються, що спалах грипу та гострих респіраторних захворювань в поєднанні з пандемією коронавірусу може сильно ускладнити діагностику для медиків.

Джерело.

Close