facebook

Німецький вірусолог розповів, що не так зі стратегією боротьби з Covid-19

Ні політики, ні вірусологи, ні епідеміологи не знають однозначно правильного шляху протидії пандемії.

Коронавірус 2020 продовжує активно поширюватися – станом на 13 вересня у світі вже виявили майже 29 мільйонів випадків зараження. Жертвами Covid-19 стали 920 тисяч осіб. Німецький вірусолог, директор Інституту вірусології та досліджень ВІЛ медичного факультету Боннського університету Хендрік Штрек ініціює дебати щодо обсягу і тривалості обмежень для протидії поширенню коронавірусу, які запроваджує влада багатьох країн.

Про це Штрек розповів в інтерв’ю виданню Welt am Sonntag, його цитує DW.

За його словами, наявна стратегія боротьби з коронавірусом застаріла.

“Треба міняти стратегію”, – закликав Штрек в інтерв’ю, опублікованому 13 вересня.

“Оцінюючи ситуацію, не можна обмежуватися виключно даними про кількість заражень”, – пояснив професор Штрек.

За його словами, в Німеччині і Європі істотно збільшується число людей, яких тестують на коронавірус, і “водночас майже не спостерігається збільшення числа летальних випадків”.

“З точки зору суспільного розвитку, інфекції, за якими не виявляються симптоми, не обов’язково є негативними. Чим більше людей заражаються та не розвивають симптомів, тим більше – принаймні тимчасово – набувають імунітет. І вони тим самим більше не сприяють пандемічним подіям”, – пояснив професор.

Штрек також підкреслив, що ніхто – ні політики, ні вірусологи, ні епідеміологи – не знають однозначно правильного шляху протидії пандемії.

Джерело.

Close