facebook

Учені знайшли зв’язок між обідом в ресторані та ризиком заразитися Covid-19

В умовах пандемії візит в перукарню або церкву не так небезпечний, як похід у ресторан.

Люди, які захворіли на коронавірус Covid-19, удвічі частіше говорили, що обідали в ресторані впродовж попередніх двох тижнів.

Про це свідчать результати дослідження, проведеного Центром з контролю та профілактики захворювань США (CDC).

Аналітична вибірка опитування CDC включила 154 людини з позитивним результатом тесту на коронавірус і 160 учасників, які також здали тест на SARS-CoV-2, але отримали негативний результат.

Дослідники оцінили різні сценарії, при яких випробовувані перебували в тісному контакті з потенційними переносниками інфекції. Серед них – походи в магазини, офіси, салони і перукарні, спортзали, до церкви, а також обіди в ресторані.

“Ми не виявили суттєвих відмінностей в аналізі між пацієнтами з коронавірусом та учасниками контрольної групи під час походів до магазину; зустрічей з менш ніж 10 людьми в будинку; походів до офісу, салону, тренажерного залу або релігійних зборів. Однак пацієнти з підтвердженим коронавірусом приблизно удвічі частіше повідомляли про те, що обідали в ресторані або кафе за два тижні до початку захворювання, ніж учасники контольної групи”, – йдеться в звіті.

Таким чином, дослідники вважають, що похід в ресторан або кафе, де людям складно дотримуватися соціальної дистанції та використовувати маски, є важливими факторами ризику зараження Covid-19.

Джерело.

Close