facebook

Україна чекає вимирання тварин і рослин – еколог

Зміни клімату в Україні приведуть вимирання тварин і деяких видів рослин.

Про наслідки сухої осені, безсніжну зиму і ранньої весни розповіла голова Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Тимочко, передає Апостроф.

«Зміни клімату у нас неминучі. Була дуже суха осінь, безсніжна зима, потім рання весна – це дуже серйозно впливає на існування окремих видів рослин і тварин. Коли в цьому році була дуже тепла зима, то тварини, які повинні впадати в сплячку, залишалися активними – дуже багато таких тварин загинуло. Крім того, багато хто загинув через пожежу і так далі », – стверджує еколог.

Крім того, потепління викликане зміною клімату, привіт до появи величезної кількості мікробів хвороб, які не будуть «перемерзати» взимку.

«Коли ми говоримо про масштабні лісові пожежі і потім підраховуємо збитки, то, можливо, варто ці кошти витратити на попередження – розчистити дороги, встановити системи відеоспостереження у зони відчуження, здійснювати аеро-фото-відеозйомку тощо. Виходить, що комусь вигідніше відшкодовувати наслідки пожежі, ніж діяти на випередження. Ми також побачили відсутність належного обладнання, захисного одягу, техніки », – підкреслює експерт.

Джерело.

Close