facebook

Вбиває за лічені години: медик назвав фатальне ускладнення COVID-19

Коронавірусних інфекція (COVID-19) провокує утворення тромбів, що може стати причиною швидкої загибелі людини.

Про це заявив ZAXID.NET завідувач першого хірургічного відділення львівської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Гнат Герич.

За його словами, в лікарню зараз надходить все більше пацієнтів з ускладненнями коронавирусной інфекції, які вимагають негайного хірургічного втручання, врятувати вдається не всіх.

«Ми діагностуємо венозні тромбози, які утворюються в глибоких і поверхневих венах нижніх кінцівок, а також мезентеріальний тромбоз, коли тромб потрапляє в просвіт судин тонкої кишки і призводить до порушення кровопостачання. Більшість таких пацієнтів перехворіли СOVID-19 або коронавірусна інфекція у них супутнє захворювання і утворення тромбів виникає як ускладнення », – зазначив Герич.

Він також зазначив, що багато хто звертається за медичною допомогою, коли через відсутність кровопостачання вже починається некроз. Лікар додав, що при перших тривожних симптомах слід відразу звертатися до лікаря-хірурга. Якщо на нозі раптово з’явився набряк і біль при цьому немає – це може бути тромбоз глибоких вен.

Джерело.

Close