facebook

Американські науковці знайшли ефективні ліки проти коронавірусу

Препарат показав високу ефективність у профілактиці та лікуванні коронавірусу серед мишей і хом’яків.

Коронавірус 2020 виявили у 29 мільйонів осіб у світі, водночас жертвами коронавірусної хвороби стали 925 тисяч осіб. Людство застигло в очікуванні вакцини. Водночас науковці з Піттсбурзького університету (США) виявили білок, здатний повністю нейтралізувати коронавірус SARS-CoV-2 навіть за мінімального дозування.

Нове дослідження опубліковане в науковому журналі Cell.

За інформацією науковців, мова йде про білкову сполуку, яка в десять разів менша за повнорозмірне антитіло, яке використовують для створення препарату Ab8 проти COVID-19.

Експерти відзначили, що даний препарат був виявлений методом швидкого аналізу 100 млрд потенційних молекул, здатних входити в контакт з S-білком коронавірусу. До організму патоген здатний проникнути саме через цю речовину. Після білкового з’єднання з імуноглобуліном утворюється препарат Ab8.

Дослідники особливо підкреслили, що цей препарат показав високу ефективність у профілактиці і лікуванні коронавірусу серед мишей і хом’яків.

Також науковці прийшли до висновку, що виявлена речовина має здатність до дифузії в тканинах, що краще позначається на нейтралізації вірусу.

Водночас молекули не зв’язуються з клітинами людини, завдяки чому можна мінімізувати негативні побічні ефекти.

Джерело.

Close