facebook

Венедіктова катигорично проти норми “про 1000 грн прожиткового мінімуму для прокурорів”

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова звернулася до Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, та до деяких Голів Комітетів ВР щодо перегляду положення проекту Закону України «Про державний бюджет України на 2021 рік» щодо визначення прожиткового мінімуму для прокурорів.

Інформує Це моя Україна

Як повідомляють у Офісі Генерального прокурора: “Всупереч законодавству проектом вводиться штучно визначена розрахункова величина – прожитковий мінімум для обрахування посадових окладів прокурорів. Встановлений для прокурорів розмір складає 1000 грн. і є в порівнянні з працівниками інших державних органів більш ніж удвічі нижчим”.

«Зменшення наполовину заробітної плати прокурорів та можливі наслідки цього не лише нівелюють анонсовані підвищення рівня матеріального забезпечення прокурорів, які за результатами проведення атестації підтвердили свою кваліфікацію та доброчесність, а й ставлять під загрозу належне функціонування прокуратури як інституції в цілому», – наголосила Венедіктова.

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова вважає, що положення щодо оплати праці прокурорів, які закладені у проекті Закону «Про державний бюджет України на 2021 рік» є дискримінаційні. – Ідеться у повідомлені Офісу Генерального Прокурора.

Джерело.

Close