facebook

Індійський курорт: 5-зірковий готель в Кералі зробив в басейні рибну ферму, щоб вижити

Готель в курортному індійському штаті Керала, чий бізнес повністю зупинений через пандемію коронавірусу, виживають як можуть. Оригінальний спосіб представив п’ятизірковий курорт Aveda Resort в Кумаракоме в центральній частині штату Керала на березі заплави Вембанад.

Готель перетворив свій басейн в рибну ферму, щоб отримувати хоч якісь доходи.

Відзначимо, що цей готель-курорт славився своїм басейном – одним з найбільших в цій частині штату Керала, він займав майже третину великої території готелю. Керівництво готелю заявило, що «провело мозковий штурм» того, як підтримувати власність і персонал, і вирішило «перекваліфікуватися». У басейні тепер розводять перлову плямисту рибу – одну з найдорожчих місцевих різновидів.

«Обслуговування басейну протягом шести-семи місяців було дорогою справою, без гостей і без доходів. Тому ми подумали про цю альтернативу і запропонували цей варіант як тимчасовий захід », – сказав Sputnik Джіотіш Сурендран, генеральний директор курорту.

Він також розповів про плани «фермерів»: кожну перлову рибку потрібно від семи до дев’яти місяців, щоб вирости до 200-250 грамів. На ферму запущено близько 16 тис. Мальків і в готелі сподіваються отримати прибуток не менше 28’000 доларів США від продажу риби.

При цьому керівництво готелю заявило, що зміни носять тимчасовий характер – поки туристи не повернуться. Однак в майбутньому вони планують створити нову рибну ферму в прилеглій території, щоб використовувати досвід, отриманий під час карантину, в якості постійного джерела доходу.

Відзначимо, що всього в Кералі виживають близько 5’000 готелів і 37’000 ресторанів. У 2019 штат відвідало близько 20 мільйонів чоловік – штат приваблює туристів своїми розвиненими центармі Аюрведи – «науки життя». Саме тут в Індії знаходяться кращі аюрведичні центри для відновлення тіла і розуму. Цього року місцеві представники туристичних асоціацій вже направили в уряд вимогу відкрити штат для туризму за прикладом Гоа.

Джерело.

Close