facebook

Коронавірус в Україні надовго: лікар закликала посилити контроль над карантином

Люди вільно переміщаються по регіонах епідемічних зон, що не сприяє зниженню захворюваності на Covid-19, вважає Катерина Сояк.

Рішення влади розділити Україну на епідемічні зони раціонально, однак для того, щоб знизити рівень захворюваності на Covid-19, слід посилити контроль над дотриманням карантинних заходів.

Про це заявила завідувач відділом оцінки ризиків інфекційного контролю клініки Охматдит Катерина Сояк у інтерв’ю виданню Главком.

За її словами, вводити в Україні жорсткий карантин по всій країні не можна, тому поділ країни на зони за рівнем захворюваності – правильне рішення. Однак проблема полягає в тому, яким чином люди дотримуються протиепідемічних обмежень.

“За словами колег і знайомих я знаю, що зараз можна без проблем приїхати з будь-якої області в будь-яку, навіть з червоної до зеленої. Тому сенс зонування втрачається”, – зазначила інфекціоніст.

Доктор вважає, що для зниження рівня захворюваності коронавірусною інфекцією влада повинна посилити контроль над профілактичними обмеженнями. Це допоможе лікарям більш ефективно виконувати свою роботу.

“Необхідно посилити контроль за контактними особами. Тому що чим швидше ми виявляємо контактних і ізолюємо, тим краще”, – сказала Сояк.

Наостанок вона додала, що китайський коронавірус ще довго буде циркулювати по країні, тому слід оптимізувати систему епідемічного спостереження.

“Зокрема, це і реєстрація інфекційних захворювань, і налагодження інфекційної безпеки в системі охорони здоров’я, в школах, садках”, – підкреслила епідеміолог.

Джерело.

Close