facebook

Починається велика бiдa: Робимо запаси, утеплюємо будинки і готуємося до соціальної ізоляції

З’явилася інформація про те, що пандемія коронавіруса може затягнутися на тривалий час, а її наслідки будуть відчуватися ще десятиліття.

Про це повідомляє “OBOZREVATEL”.

У суботу, в штаб-квартирі Всесвітньої організації охорони здоров’я в Женеві пройшло чергове засідання комітету ВООЗ з надзвичайних ситуацій по COVID-19.

Під час зборів комітету члени організації на протязі практично шести годин обговорювали кризу, рівень тривоги населення. Крім того, було піднято питання, як краще діяти для подальшої боротьби з коронавірусної інфекції.

Глава ВООЗ Тедрос Аданом Гебреісус під час наради зробив заяву про те, що пандемія коронавіруса може виявитися тривалою.

“Пандемія – це криза в галузі охорони здоров’я, який трапляється раз на століття, а його наслідки будуть відчуватися протягом десятиліть”, – зазначив Гебреісус.

Крім того, глава ВООЗ нагадав про те, що надзвичайну ситуацію по боротьбі з коронавірусів організація оголосила ще тоді, коли кількість інфікованих людей за межами Китаю становило менше ста чоловік. Тоді ще не було зафіксовано жодного летального результату через вірус.

У ВООЗ вважають, що тривалість пандемії COVID-19 безпосередньо залежить від зусиль суспільства на трьох рівнях: на національному, регіональному та глобальному.

Тим часом, Тедрос Аданом Гебреісус підкреслив, що ВООЗ готова надати підтримку країнам в підготовці перевірених лікарських засобів і вакцин проти коронавируса.

Варто відзначити, що кількість інфікованих COVID-19 зростає з кожним днем. Це відбувається навіть у Китаї, який повністю вийшов з карантину.

Джерело.

Close