facebook

У Німеччині почали боротьбу з українськими заробітчанами: що там відбувається

З Німеччини протягом останніх 3 місяців вислали близько 300 українських заробітчан, які приїхали туди нелегально. Тільки за перші 10 днів вересня було затримано 48 українців – це рекорд.

Про це пише Bild.

Місцеві копи затримують заробітчан цілими автоколонами. Одні кажуть, що їдуть збирати урожай, але показують при цьому підроблені трудові договори. Інші стверджують, що їдуть з туристичною метою, але поїздки в Європу зараз закриті через COVID-19.

Відомо, що потік нелегалів з України почав зростати минулого літа, адже зарплати в Німеччині в рази більше, ніж в сусідніх державах. Однак зараз легально потрапити до Німеччини неможливо, країна не видає робочі візи.

«Українці просто масово виїжджають до Німеччини через Угорщину, а далі – Чехію або Австрію. В інтернеті зараз маса фірмочок, які обіцяють виїзд на «дальній Захід» нібито без карантину і за фіктивними документами. А там вже лотерея – проскочиш-ні проскочиш. Затримувати стали частіше через те, що німці посилили патрулі після «наведення» поляків, які знають про схему українців з польськими візами », – повідомив виданню« Країна »джерело в прикордонній службі України.

Наприклад, Wasserburg24, повідомляє про затримання двох автобусів з українцями на автомагістралі А94, яка веде з Австрії в Мюнхен. У них їхали 16 українців, двоє з них – водії. Поліцію вони запевняли, що їдуть збирати урожай і показали трудове договори. Але після дзвінків в зазначені фірми з’ясувалося, що це підроблені документи. Заробітчан депортували назад до Австрії, транспорт і водіїв затримали.

На кордоні Чехії та Німеччини затримали 9 українців, які видавали себе за туристів. При цьому, як пише e110.de, у них знайшли робочий одяг.

Ще один бус Renault Master на українських номерах із сімома українцями від 30 до 50 років затримали у вересні на німецько-чеському кордоні, в селищі Райтценхайн. Як пише Freiepresse, з документів при них були лише біометричні українські паспорти без віз, і вони зізналися, що планували залишатися в Шенгенській зоні на більш тривалий термін, щоб там працювати.

Джерело.

Close