facebook

Названа найбільш шкідлива ранкова звичка: ніколи так не робіть

Медики кажуть, що ця звичка сприяє появі та посиленню алергії

Лікарі назвали несподівану ранкову звичку, яка приносить більше шкоди, ніж користі, особливо для здоров’я. За даними лікарів з Німеччини, цей щоденний ритуал здатний привести до більшого поширення бактерій і білизняних кліщів, що своєю чергою може призвести до появи або посилення алергії. Яка ранкова звичка є найшкідливішою – читайте нижче.

Профільні фахівці переконані, що найчастіше після пробудження люди поспішають заправити свою постіль, але робити це категорично не рекомендується. Річ у тому, що білизна, на якій спала людина, ще якийсь час залишається вологою і теплою. Накривши її зверху ковдрою, створюється середовище, що сприяє розмноженню кліщів і різних хвороботворних мікроорганізмів. Дана звичка особливо небезпечна для алергетиків, але і здоровим людям від неї слід відмовитися. Після сну ліжко на час потрібно залишити не прибраним. При цьому медики рекомендують відкрити вікно. Потім можна відправитися в душ, насолодитися сніданком і тільки після цього заправити ліжко. Так буде набагато корисніше для здоров’я. Про це пише “Новини.Ю”.

Між тим можна придумати й будь-який інший ритуал. Для одного з них встати потрібно на кілька хвилин раніше, випити склянку лимонної води, виконати невелику зарядку, сходити в душ і, нарешті, заправити ліжко.

Другою за поширеністю шкідливою звичкою на думку лікарів є те, що багато людей пропускають сніданок. За даними лікарів, перенесення сніданку на час обіду в 70% випадків призводить до набору зайвої ваги, підвищеної стомлюваності та переїдання, що тягне за собою проблеми з ЖКГ.

Джерело.

Close