facebook

Вчені заявили, що температура і швидкість вітру впливають на поширення COVID-19

Висока температура і низька вологість повітря знижує життєздатність коронавируса SARS-CoV-2.

Відповідне дослідження провели фахівці Американського інституту фізики, говориться в прес-релізі на EurekAlert!

Співавтор Таліб Дбоук зазначає, що висока температура і низька відносна вологість призводять до високої швидкості випаровування крапель, забруднених слиною.

Дослідники також відзначили, що відстань переміщення і концентрація хмари крапель залишаються значними навіть при високих температурах і високій відносній вологості. Але швидкість вітру – ще одну головну умову, яке впливає на можливі зміни правил соціального дистанціювання.

Вчені кажуть, їх дослідження пояснює, чому пандемія посилилася в липні в різних густонаселених містах по всьому світу, де спостерігалися як високі температури, так і висока відносна вологість.

Вони також попередили про можливість другої хвилі пандемії в майбутні осінні і зимові сезони, адже низькі температури і висока швидкість вітру підвищують виживаність і передачу вірусу, що переноситься по повітрю.

Українцям, які хочуть виїхати за кордон, пропонують купити довідку про негативний ПЛР-тесті на Коронавірусние інфекцію (COVID-19). Турагенти припускають, що українці купують довідки з економії: якщо ПЛР-тест в приватній лабораторії коштує 1000-2000 гривень, то довідка – 400-500 гривень. Але якщо виявиться, що результати тесту на COVID-19 підробили, а новий тест виявить інфекцію вже після приїзду в курортну країну, страхові не компенсуватимуться туристу витрати на лікування.

Вчені припускають, що імунітет до Коронавіруси SARS-CoV-2 мають люди, які перехворіли на лихоманку денге.

Джерело.

Close