facebook

“Жінка не змогла пережити знущання над її сином”: сиротами залишилося 9 дітей

Вчора померла мати 17-річного Тимура Міцкевичем Тетяна, який після акції протестів у Білорусі потрапив в реанімацію у важкому стані.

Сиротами залишилися дев’ять дітей, семеро з них неповнолітніх. Місцезнаходження Тимура до цих пір невідоме. Тетяна, мати Тимура, померла на 45-му році життя, у неї були проблеми зі здоров’ям.

Про повідомляє Наталія Василевич, передає “Це моя Україна“.

Так, білоруська активістка на своїй сторінці в Facebook Наталія Василевич пише, що Тетяну дуже сильно підкосила ситуація з сином Тимуром Міцкевичем. Підлітка, який в цьому році тільки закінчив 9 класів, побили омонівці.

На другий день після інциденту Тимура госпіталізували в реанімацію. Лікарі були змушені ввести його в медикаментозну кому і підключити до ШВЛ. У Тимура діагностували черепно-мозкову травму, струс мозку, відкритий перелом щелепно-лицьового комплексу, судомний синдром, множинні гематоми, удари м’яких тканин і травматичні ерозії рогівки обох очей.

3 вересня Тимура затримали і відвезли на допит в рамках ст. 293 КК Республіки Білорусь (Масові заворушення). За словами слідчих, підліток активно брав участь в масових заворушеннях і нібито причетний до збройного нападу на водія вантажівки. У той же день Тимур знову потрапив в реанімацію.

8 вересня хлопця перевели в звичайну палату, а незабаром стало відомо про його зникнення. Сім’я Тимура подала скаргу в поліцію на його зникнення. На записі з камер відеоспостереження показано, як він залишає лікарню.

Незабаром в Telegram-каналах з’явилася інформація, що Тимура вивезли з Білорусі небайдужі люди.

Однак всіх тих жахів, з якими зіткнувся підліток, не пережила його мати. Сиротами залишилися дев’ять дітей, з них семеро неповнолітні.

Джерело.

Close