facebook

Чоловік провів 23 роки в трудовому рабстві на фермі в Польщі

Росіянин Микола Єрофєєв останні 23 роки був рабом на птахофабриці поблизу Любіна. Він боявся комусь розповідати свою історію, оскільки перебуває в Польщі нелегально. Коли його забрали з ферми, він змарнів, злякався, очі були прикуті до землі, він не знав, яка ціна грошей. Зараз він вчиться жити заново.

Повідомляє polsatnews.pl з посиланням на “Interwencji”

Миколі Єрофєєву 59 років. Він приїхав до Польщі в 1989 році, працював при обслуговуванні радянської армії, яка дислокувалася біля Болеславця. Він був цивільним робітником. Коли радянська армія виїхала в 90-х, Микола Єрофєєв вирішив залишитися в Польщі.

Повідомляється, що чоловік працював безкоштовно на фермі. Йому не платили, лише давали недоїдки. Також чоловік каже, що йому не дозволяли виходити в місто. Усі документи були в господаря ферми, при спробі Миколи вийти в місто, його розшукували та повертали назад. До чоловіка застосовувалось фізичне насильство.

Росіянину допомогла визволитись з рабства молода пара – Ева та Кшиштоф Тишкевичі. Вони надали квартиру, пообіцяли роботу та знайшли адвоката. Вони також забрали його собаку з притулку, щоб він не почувався самотнім.

Одягнувши шорти, шльопанці, порвану футболку, він сів у машину і сказав, що це все, що він мав. Розбитий чоловік, виснажений, запалі щоки, – згадує Кшиштоф Тишкевич.

Він не звик їсти, його живіт був настільки тугим, що якби він раптом почав їсти, у нього був би завороток кишок. Чоловік вчиться проводити тут свій вільний час. Він вчиться харчуватися нормально, – додає Ева Тишкевич.

Микола Єрофєєв досі має звички, набуті протягом років на курниковому господарстві.

Він постійно шукає роботу, він просто думає, що я чекаю від нього чогось, постійно працювати, – пояснює Кшиштоф Тишкевич.

Зараз я згадав, що колись був людиною і нею знову стаю, – зізнається Микола Єрофєєв.

Торгівля людьми

Микола Єрофеєв хоче залишитися в Польщі. Адвокат Домінік Гура, який спеціалізується на допомозі іноземцям, вважає, що ця справа підпадає під сферу торгівлі людьми та експлуатації для рабської праці. Про справу він повідомив прикордонну службу та прокуратуру.

Наша юридична фірма зробить абсолютно все для того, щоб пан Миколай залишився тут, був легалізований, і, можливо, навіть у майбутньому він стане нашим громадянином, – каже Домінік Гура, представник Миколи Єрофеєва.

Я волію залишитися тут, бо я звик і знаю людей. До того ж мені легше з мовою, мені простіше розмовляти польською, ніж російською, – зізнається Микола.

Він цікавиться астрофізикою, астрономією, історією, це людина, взята з іншого світу, – резюмує Ева Тишкевич.

Джерело.

Close