facebook

Ми не банкомат: Зеленському зробив попередження глава дипломатії ЄС

В Євросоюзі нагадали Україні, що тільки громадяни країни здатні втілити необхідні реформи для розвитку країни.

Про це глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель написав у своїй статті на сайті Європейської правди.

Він підкреслив, що Україна повністю скористається перевагами співпраці в рамках Угоди про асоціацію і глибокої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі.

«Як я вже сказав президенту, ЄС не є благодійною організацією або банкоматом. Кращий спосіб підтримати Україну для нас – це допомогти в реформуванні країни. Але тільки українці власноруч можуть втілити ці реформи. Кращим способом стабілізувати наш регіон сусідства є стабільна, багата і демократична Україна », – пише Боррель.

На сьогоднішній день, ЄС вже допомагає Україні боротися з коронакрізісом і виділив 190 млн євро допомоги.

«В останні місяці криза, викликана COVID-19, погіршив соціально-економічну ситуацію в Україні, як і в інших країнах світу. У другому кварталі поточного року ВВП України впав на 11,4%. Однак не всі актуальні проблеми в Україні пов’язані з COVID-19 », – підкреслив дипломат.

Боррель зазначив, що олігархи досі зберігають значний вплив в Україні, і, крім іншого, є власниками більшістю національних телеканалів.

«Свобода інформації є киснем демократії, а незалежні медіа мають вирішальне значення в зусиллях України щодо забезпечення сталого інформаційного простору і активного громадянського суспільства», – нагадав він.

Джерело.

Close