facebook

Субсидії: які перевірки чекають українців

Українців, які збираються подати заяву на субсидії, чекають певні етапи перевірок. На кожного, хто очікує соціальну допомогу, почнуть збирати особисту інформацію.

Як передає новинний портал Завтра, юрист Олександр Плахотник розкрив подробиці перевірки: інформація про кожного, хто звернувся за допомогою, потрапить на спеціалізовану платформу. На ній можна буде побачити відкриті банківські рахунки і залишки по ним, інформацію про фактичне місце проживання, паспортні дані, ІПН, дані з податкової і так далі. Крім цього, платформу будуть поповнювати даними з різних реєстрів. Зареєстрована машина або нерухомість, велика покупка – все це можна відстежити через реєстри або банківський рахунок.

«Коли ви подаєте заяву на отримання допомоги, то підписуєте згоду на збір, обробку і використання своїх персональних даних. Проблема може виникнути тільки в тому випадку, якщо платформа, де акумулюється інформація, недостатньо захищена. При цьому сама перевірка, безумовно, відповідає і духу закону, і навіть елементарної логіки », – уточнив Плахотник.

Джерело.

Close