facebook

У Чехії готують надзвичайний стан через COVID-19: рішення за урядом

У Чехії зростає кількість хворих на коронавірус, лікарям все важче справлятися з великою кількістю хворих, які прибувають в лікарню.

Зважаючи на такі невтішні дані новопризначений міністр охорони здоров’я Чеської Республіки Роман Примула заявив, що винесе пропозицію про ведення надзвичайного стану вже на наступному засіданні.

Про це повідомляє “Це моя Україна” з посилання на заяву Романа Примули.

Варто зазначити, що засідання уряду розпочнеться вже наступного понеділка. З середини вересня в Чехії заговорили про початок другої хвилі епідемії COVID-19. А 10 днів тому в Чехії вперше виявили понад 3000 випадків коронавірусу за добу. Після цього в країні почалася легка паніка. Міністр охорони здоров’я Адам Войтех подав у відставку. Того ж дня президент оголосив нового міністра, ним став епідеміолог Роман Примула.

За словами новообраного міністра охорони здоров’я, в університетах повинен бути принаймні один місяць дистанційного навчання, перш ніж поточне швидке поширення епідемії заспокоїться. Виняток може стосуватися студентів першого курсу, які є новими в університетах.

За його словами, також обговорюється запровадження дистанційного навчання в загальноосвітніх школах.

Вперше надзвичайний стан в Чехії вводився через коронавірус ще 12 березня. Тоді були запроваджені жорсткі обмеження.

Через запровадження надзвичайного стану можуть закрити і кордони та заборонити в’їзд іноземцям, що сильно вдарить по українських заробітчанинах.

Джерело.

Close