facebook

Стало відомо який поточний стан здоров’я в 3-річної дівчинки з Covid-19

Як повідомила керівник Львівського ОХМАДИТу Олександра Бурда на сьогоднішньому брифінгу, що 3-річна дівчинка з Миколаївського району яка з 15 вересня перебувала на ШВЛ через коронавірус, нарешті почала одужувати. Дитину відключили від апарату ШЛВ.

Іформує Це моя Україна з посиланням на ЛМН

«Дівчинка була однією із найважчих наших пацієнток за весь період Ковід -19. Ми змушені були підключити її до ШВЛ, згодом на високочастотну осиляцію. Для того, щоб забезпечити адекватний газообмін вона була підключена до екстракорпоральної мембранної оксигенації – штучної легені. Сьогодні ми вдячні всім, хто домоміг дитині подолати цю хворобу. Дівчинка має позитивну динаміку в одужуванні. Нормальні гази крові. Відновився діорез. Зараз маємо ще стабілізувати систему гемостазу». – Повідомила Олександра Бурда.

Нагадуємо, дівчинка потрапила до лікарні із важкою двосторонньою пневмонією. Дитину одразу поклали у реанімаційне відділення, пізніше підключили до апарату ШВЛ. Для дівчинки небайдужі львів’яни здавали кров.

Олександра Бурда наголосила, спочатку вважалося, начебто коронавірус не вражає дітей, то останні місяці думка лікарів змінилася. З липня по вересень у них було зафіксовано біля 30 випадків захворювання серед неповнолітніх.

Джерело.

Close